A blog elköltözött!!!

Kismamák diétáztok? Unjátok, hogy nem megy? Kellene egy 'mankó' a kezdéshez? Nem fogok csodabogyót vagy csodadiétát ajánlani, mert nem hiszek bennük, egészségkárosítók és csak a pénztárcánkat soványítják nem a lábunkon a sonkát. De ha együtt csináljuk könnyebb a meló. Terhesség és a szoptatás időszaka az amikor tényleg oda kell figyelni, hogy mit eszünk és hogyan. Trükkök, tippek, hogyanok és miértek a vonzó, egészséges és energikus kismamákért.

FIGYELEM ELKÖLTÖZTÜNK! KATT IDE!

Jöjjön fel nyárra a pántos ruci!

Ajándék könyv kismamáknak anyukáknak étrendről és diétáról:

Töltsd le most! KATT IDE!!!

kismamadietablogekonyv.png

Friss topikok

Ehetünk-e töltött káposztát, ha szoptatunk?

2012.10.13. 22:07 kismamaetrend

Itt a töltött káposzta szezon. Jogos a kérdés. A válasz: IGEN.

A közhiedelemben még mindig az él, hogy a K-betűs zöldségeket -például káposzta vagy karfiol- illetve azon ételeket melyek ''gázosítanak'' -bab vagy borsó-, nem ehetjük a szoptatás alatt, mert hasfájós lesz a Pici. 

Ez azonban mára már elavult felfogás. Gyakorlatilag nincs olyan étel amit nem ehetnénk szoptatás alatt, illetve ennek a fordítottja is igaz. Nincs olyan étel (például tej), amit azért kellene fogyasztanunk, hogy bőséges tejtermelésünk legyen. Nagyon ritka kívétellel egy szoptatós anyuka bármit ehet, ihat - brokkoli, csoki, szénsavas üdítő- a lényeg a mérsékletesség. Sőt vannak olyan szoptatási szakemberek, aki azt tartják, hogy a szoptatás egyik nagy előnye az, hogy az anyatej íze az anya által fogyasztott ételek által változatosabb ízű lesz, így a Pici hozzászokik a különböző ízekhez és később kevesebb gondja lesz a táplálkozással. Ennek a gondolkodás módnak az alapja egy jól ismert tanulmány, melyet olyan szopatós anyukák közreműködésével végeztek, akik rengeteg és rengeteg fokhagymát fogyasztottak. Ennek következtében tejük fokhagyma ízű és szagú lett. A Picik pedig nemhogy nem mutattak semmilyen emésztési problémát, de a fokhangymás tejet preferálták a nem fokhagymás helyett.

Ha még ezek után is kételyeid vannak, akkor itt egy kis biológiai magyarázat. Gázosító zöldséget fogyasztása esetén, a gázok bélben lévő baktériumok és rostok kölcsönhatásának erdménye. Sem a gázok, sem a roston nem tudnak a véráramlatba bejutni, így az anyatejbe sem, még akkor sem ha fel vagyunk fújodva.

De akkor miért látjuk, úgy hogy fáj a pici pocija, ha bizonyos ételeket eszünk?

Lehet, hogy egy kicsit túlreagáljuk? Minden babának vannak napjai, amikor gázosabbak, nyűgösebbek, bukósabbak vagy csak simán hisztisebbek.

Kismamabarát receptekért KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamaetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr324845696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása