A blog elköltözött!!!

Kismamák diétáztok? Unjátok, hogy nem megy? Kellene egy 'mankó' a kezdéshez? Nem fogok csodabogyót vagy csodadiétát ajánlani, mert nem hiszek bennük, egészségkárosítók és csak a pénztárcánkat soványítják nem a lábunkon a sonkát. De ha együtt csináljuk könnyebb a meló. Terhesség és a szoptatás időszaka az amikor tényleg oda kell figyelni, hogy mit eszünk és hogyan. Trükkök, tippek, hogyanok és miértek a vonzó, egészséges és energikus kismamákért.

FIGYELEM ELKÖLTÖZTÜNK! KATT IDE!

Jöjjön fel nyárra a pántos ruci!

Ajándék könyv kismamáknak anyukáknak étrendről és diétáról:

Töltsd le most! KATT IDE!!!

kismamadietablogekonyv.png

Friss topikok

Metabolizmus, gőzerővel majd takarékon

2012.11.01. 20:55 kismamaetrend

Terhesség alatt 

A terhes kismama mindig éhes. Ennek oka van, a metabolizmusunk gőzerővel robog terhesség alatt, hiszen tápanyaggal kell ellátnunk magzatunkat. Ennek megfelelően valamivel több fehérjét, szénhidrátot és zsírt kell bevinnünk magunk és a kis növekvőnk érdekében. De vigyázzunk! A 21. század terhes kismamájának már csatakiáltásává kell válljon a Nem kettő helyett eszünk, hanem kettőért kijelentés. Szóval nem kell rögtön a pizzafutárt tárcsázni.

Szoptatás alatt 

A szoptatás más tészta, amit lassan is sütnek. Amikor ezer a tennivaló a kis Poronty körül magunkra gondolunk a legkevésbé. Az első 3 hónap sok kismamának kaotikus, főleg ha egy sírósabb Poronttyal áldotta meg az Ég :), nem beszélve a fáradságról, amit nem győzünk kipihenni. Az étkezés ebben az időszakban válik siralmassá. Akkor eszünk, mikor épp van időnk, épp azt ami van, nem gondolkodva csak energia legyen. Gyors megoldásokra törekszünk, csoki, keksz, pékárú, amit Apuci hoz reggel a boltból. Nos itt csúszik el a dolog, a metabolizmusunk máris takarékra kapcsolt. Hogy miért, erről már meséltem egy másik téma kapcsán KATT IDE!

Mit tehetünk?

  1. Semmiképp ne csökkentsük a kalóriabevitel drasztikusan, így metabolizmusunk sem lassul.
  2. Tartsuk szervezetünk 'folyamatos égésen', oszlassuk el a bevitt kalóriákat egyenletesen a nap folyamán.
  3. Együnk magas rosttartamú ételeket, zöldséget, babot, lencsét, árpát, zabpelyhet, teljes kiörlésű pékárút.
  4. Együnk metabolizmust serkentő ételeket, például KATT IDE!
  5. Felejtsük el a tökéletesre törekvést! Ha megkívánsz egy kis édességet, rajta. A titok: MÉRTÉKLETESSÉG.
  6. Fogjuk fel pozítivan és  legyünk türelmesek. 9 hónapig gyüjtögettük a kilókat, nem fogunk megszabadulni tőlük 9 hét alatt és nem is kell. Ne fogyókúrának fogjuk fel, csak kezdjünk el odafigyelni az étkezésre, szép fokozatosan hozzá lehet szokni minden új dologhoz. A legfontosabb, hogy élvezzük a babázás időszakát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamaetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr254884453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása