A blog elköltözött!!!

Kismamák diétáztok? Unjátok, hogy nem megy? Kellene egy 'mankó' a kezdéshez? Nem fogok csodabogyót vagy csodadiétát ajánlani, mert nem hiszek bennük, egészségkárosítók és csak a pénztárcánkat soványítják nem a lábunkon a sonkát. De ha együtt csináljuk könnyebb a meló. Terhesség és a szoptatás időszaka az amikor tényleg oda kell figyelni, hogy mit eszünk és hogyan. Trükkök, tippek, hogyanok és miértek a vonzó, egészséges és energikus kismamákért.

FIGYELEM ELKÖLTÖZTÜNK! KATT IDE!

Jöjjön fel nyárra a pántos ruci!

Ajándék könyv kismamáknak anyukáknak étrendről és diétáról:

Töltsd le most! KATT IDE!!!

kismamadietablogekonyv.png

Friss topikok

Untat az aerobik

2012.11.03. 10:30 kismamaetrend

Nem csoda hogy halogatom a tornázást. Persze ebbe az is beleljátszik, hogy energiát sem érzek rá. Pedig muszáj lesz, mert különben marad a háj.

Azért már rég nem aggódom, hogy a tejtermelésem csökkene a torna miatt. Sőt a csodabogyókban sem hiszek, ha már itt tartunk. Szerintem ez mind azért van kitalálva, hogy lenyúlják az aggódó kismamák pénzét. A tejteremlést a szoptatás serkenti és kész, saját bőrömön tapasztaltam. De térjünk vissza a tornára. Mit lehet itthon csinálni a gyerek mellett. Jön a instant ötlet aerobic. Bedobom a dvd és már olvad is le a háj. Legalább is ez a szöveg.

Amikor azonban belegondoltam, egyből Rubint Réka meg a hasonlók tornavideói ugrottak be. Mindig ugyanaz, térdhajlitás, hintázzunk, sarokemelés, told a lábad, húzd be feneked egy kettő, gyerünk gyerünk, na még nyolcat. Iszonyatosan untat. Nincs valami más? Ki mondta azt, hogy csak Velük lehet lefogyni?

A testedzés szimplán nem elég? De igen. Ahogy Jason Vale-től tanultam, a világ legjobb testedzdő programja az AMIT  ÉLVEZETTEL CSINÁLSZ.  

Vegyünk példát a gyerekektől (persze azoktól akik nem a Playstation vagy TV előtt ülve szórakoznak, noha ezt a témát is nagyon szeretném kivesézni, most maradok a tornára vonatkozó lényegnél) vagy gondoljunk vissza saját magunk gyeremekkorára. 

Önfeledten játszodtunk kint a szabad levegőn, rugtuk a port, kúsztunk, másztunk, bebújtunk, felemeltünk, hajítottunk, és még sorolhatnám, de legfőképpen ISZONYATOSAN JÓL SZÓRAKOZTUNK, ÉLVEZTÜK MINDEN PILLANATÁT. Eszünkbe sem jutott, hogy mindeközben a hájasodástól tartottunk távol magunkat. Alig akartuk abbahagyni amikor szüleink vacsorára hívtak. ÉS milyen jól is esett az a vacsora.

Ezzel szemben mi van ma. Fogyás reményében mozgunk és fizetjük közben súlyos pénzeket perkálunk ki a fitness guruknak, konditermekenek. Mert elvileg csak akkor fogysz, ha kínkeserves munka árán megcsinálod az én tornagyakorlatom én majd számolok. Ja meg a pénzt is. Vagy vedd meg ezt a csodagépet, azon gyakorlva majd leégeted a kalóriát és bomba tested lesz.

Hol marad az élvezet? Mi mit nyerünk? Elégetünk talán tényleg egy pár száz kalóriát, de valjuk be, ha délután nem falljuk be azt a dugi csokit, akkor fölösleges is lenne az egész. Az élvezet sajnos a fitness guruknál és a konditermeknél marad, méghozzás a bankszámlájukon pénz formájában.

Fordítsuk meg a dolgot. JÁTSZUNK! Élvezzük, amit csinálunk kint a szabadban vagy akár bent a szobában (nyitott ablaknál, amennyiben lehet) és mellékhatásként pedig majd fogyunk, de ne erre koncetráljunk.

Inkább jusson eszünkbe az, hogy csinálok egy pár lazító-nyújtó gyakorlatot, mert az annyira jól esik a hátamnak egy nehéz nap után. Vagy most reggel emegyek futni, vagy biciklizni, mert nehéz napom lesz, kell az energia. S ne álltassuk magunkat, hiszen mindanyian tudjuk, hogy egy kis testmozgás a saját súlycsoportunknak és fittségünknek megfelelően energiával tölt fel és lendületet ad. Szóval HAJRÁ!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamaetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr384885643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása